Kamin – Skorsten

Skorstensrenovering för säkrare eldning

En väl fungerande skorsten leder inte bara bort rök, den ska även ge jämn temperatur, bra luftdrag och bidra till en effektiv uppvärmning som optimerar energiprocessen och minimerar miljöpåverkan. Men med tiden blir din skorsten sliten och otät – för din och din familjs trygghet bör den då renoveras.

Bra och pålitlig värme förutsätter att allt runtomkring din eldstad är i gott skick. När allt fungerar optimalt får du mesta möjliga värme för pengarna – du sparar alltså både på plånboken och miljön.

Skorstenen är inte alltid så rak som den ser ut. Dessutom består den ofta av flera kanaler – sex stycken är vanligt – som var och en har sin egen funktion. En kanal är säkert ansluten till köksfläkten, för att leda bort matos, och en annan leder bort fukten i t ex badrummet. Vi vet alla att det kommer rök ur skorstenen, men faktum är att de flesta kanalerna i en skorsten har helt andra funktioner. Rökkanalen är trots allt den kanal som utsätts för hårdast slitage. Den är också upphov till de flesta skador på murstocken och den kanal som gör att kraven på skorstenar är så höga. Kraven är uppställda med utgångspunkt för om det värsta händer. Därför kan en del bestämmelser verka onödiga.

Vårt professionella team är redo för din tjänst hela tiden. Bara kontakta oss, vi ska göra resten.